Днес, 20 март, с откриване на поставeното „Сърце“ за пластмасови капачки, училищната общност на СУ „П. Яворов“ официално се присъединява към многобройното семейство на подкрепящите Кампанията „Аз вярвам и помагам“.
Металното сърце е осигурено във връзка с работата на Иновативното училище по глобалната за тази учебна година тема „Енергийна ефективност“ и е закупено със средства на Училищното Настоятелство. Идеята на инициативата е да насърчи децата и младежите в събирането на пластмаса за рециклиране, съчетавайки две важни цели – участие в грижата за здравето на най-малките и в грижата за природата.
Специален гост на училището в деня на откриването на новата придобивка беше Владислав Николов - създател на Кампанията. Благородната кауза на „Аз вярвам и помагам“ има горещата подкрепа на всички ученици, учители и родители. Всички са съгласни, че обхвата и резултатите на благотворителната кампания са впечатляващи и си заслужават усилията!
Първата партида събрани пластмасови капачки ще бъдат предадени на 20 април, по време на общоградското събитие пред Катедралата, а събраните средства, както и досега, ще се използват от организаторите на Кампанията за закупуване на медицинска апаратура в отделенията по неонатология във варненски болници.

Училищната общност се включва с ентусиазъм в Кампанията „Аз вярвам и помагам“