Уважаеми учители, скъпи съученици!
За нас е удоволствие да Ви поздравим по повод 1 ноември - Денят на народните будители. На тази дата изразяваме своята почит, уважение и благодарност към българите, изиграли важна роля в просветителската дейност на страната ни и в оформянето на националната ни идентичност. Това са просветители, книжовници, революционери, борци за свобода и други, чиито имена са останали в историята на България заради любовта им към родината и посвещението им за благото на народа. Само ако почитаме делото на тези големи българи, като им отдаваме заслужената почит и поддържаме пламъка на великата ни история, ще можем да го предадем на бъдещите поколения. Само така пламакът ще остане вечно жив, а ние и нашите наследници ще можем да се осланяме на силата му и на завета, оставен от великите ни съотечественици.

Честит празник!

Ученици от 7 а, б, в и г клас, под ръководството на г-жа Айла Садула, изготвиха табла на тема "1 ноември - Ден на народните будители".

Ученици от 5, 6 и 7 клас, членове на ученическия съвет отбелязаха Деня на народните будители, като изготвиха презентация за историята на празника

1 ноември – Ден на народните будители