На 29 октомври 2022г. в Руския културно-информационен център в София се проведе XXII-ят Национален фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език. Театралната група „Улыбка“ на руски език при СУ „Пейо Кр. Яворов“, гр. Варна с ръководител Розалина Димитрова, учител по руски език, участва онлайн във фестивала с постановката: „Как мечката намери една лула в гората“ по мотиви от приказката на Сергей Михалков. За прекрасната си игра младите талантливи артисти получиха специалната статуетка на фестивала и грамота. Децата показаха своето огромно желание да учат руски език, и най-вече – да играят на сцена!
Нашата ученичка Симона Василева от 5 „а“ клас с ръководител Розалина Димитрова, участва с моноспектакъл на руски език по разказа на Константин Паустовский „Кошница с елови шишарки“, с което спечели и силно впечатли журито и получи много аплодисменти от публиката.
Симона получи специалната награда на журито от Федералното агенство за международно хуманитарно сътрудничество към Министерството на външните работи на Руската Федерация.

XXII-и Национален фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език