На 30. 03. 2018 г. в СУ „П. Кр. Яворов“ се проведе традиционният празник „Ден на хляба“. За пореден път ученици и родители приготвиха разнообразни кулинарни изделия, които бяха подредени в атрактивна изложба в Актова зала на училището. Бяха изложени и предмети, свързани с приготвянето на хляб, и представена демонстрация на замесването на хляб. Експонатите в изложбата се оцениха от жури в няколко категории: „Обредни хлябове", „Предястия", „Сладкарски изделия“, „Солени тестени изделия“.

В категория „Обредни хлябове“ първо място получи Рая Иванова от III б клас за Великденска питка „Яйце“, второ място – Радина Огнянова от I д клас за обредна пита „Великден“ и трето място – Любена Лазарова от V а клас за питка „Житен клас“.

В категория „Предястия" първо място се присъди на Асен Мартинов VI в за приготвянето на солена пита, второ място – на Методи Георгиев от  IV а клас за „Лодка със сок от трюфели“  и трето място –  на Силвия Стоянова от V б клас за сандвичи „Пингвини“.

В категория „Сладкарски изделия“ с първо място отличен Виктор Димитров от I б клас за „Пролетно вълшебство“, с второ място – Павел Василев от III г клас „С дъх на море“ и с трето място – Георги Василев от VI б за "Таралеж" и с поощрителна награда - Велислава Атанасова от III г клас за "Пролетна градина".

В категория "Солени тестени изделия" с първо място - Стела Иванова от II г клас за "Солени кексчета", второ място - Преслава Ангелова от V а клас за "Зайци и моркови" и трето място на Нелина Иванова от VIIIа клас за "Солени мъфини".

Награда на директора получи "Сватбена пита", представена от II в клас. 

Награда на училищното настоятелство се присъди на Доротея Димитрова от VI в клас за "Кралска торта".

Най-атрактивно участие бе награден II г клас с класен ръководител Камелия Мирчева.

Най-добре аранжирана маса - II в клас с класен ръководител Кремелина Кръстева.

Ден на хляба – 2018