Над 250 петокласници от 10 варненски училища се включиха в състезанието – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, което се проведе на 31.05.2019 г.  в зала „Пленарна“ на  Община Варна.  Организатори на събитието бяха Дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените  прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Състезанието се организира в начало на лятната ваканция, като в рамките на два часа малчуганите демонстрираха познания, че могат да реагират в опасни ситуации и знаят правилата за движение по пътищата. В помощ им бяха инспекторите от Детската педагогическа стая, полицейски инспектори и полицаи от сектор „Пътна полиция“. По време на състезанието бяха представени и акценти от работата на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение на децата.

Всички участници получиха равностойни награди, а на присъстващите бяха раздадени флаери със съвети за безопасна ваканция.

СУ „Пейо Кр. Яворов“ бе достойно представено от учениците от Vа клас с ръководители  г-жа Грета Борисова и г-жа Гергана Цекова.

Ваканция, здравей! Да играем безопасно!