На 22.05.2018 г. се проведе спортният празник на СУ „П Кр. Яворов”, в който взеха участие много състезатели в различни дисциплини от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Малките спортисти изиграха интересни срещи по федербал и народна топка, а участниците от прогимназиален и гимназиален етап, разделени в категории момичета и момчета, се включиха в леко-атлетическите дисциплини 50 метра гладко бягане, скок от място, хвърляне на плътна топка. Проведоха се и футболни и баскетболни срещи на спортисти от прогимназиален етап. На първенците в отделните спортни дисциплини бяха връчени медали и грамоти.

В 50 метра гладко бягане от момчетата първо място спечелиха Георги Пасков от V а клас, Александър Руменов от VI в клас, Валентин Зенгиров от VII а клас, Христо Стойков от VIII б клас, а от момичетата Виолета Токушева от V а клас, Николета Николова от VI б клас, Биляна Георгиева от VII а клас.

В скок от място първо място от момчетата спечелиха Александър Маринов от V б клас, Теодор Тодоров от V в клас, Никола Йорданов от VI б клас, Валентин Зенгиров от VII а клас, Мартин Тодоров от VIII а клас, а от момичетата Преслава Ангелова от V а клас, Микаела Георгиева от V б клас, Памела Димитрова от VI а клас, Нела Чолакова от VII б клас.

В хвърляне на плътна топка първо място спечелиха Йовелин Владимиров от  V б клас, Николай Нейков от VI  б клас, Валентин Зенгиров от VII а клас, Мартин Тодоров от VIII а клас.  

Във футболния мач първенец стана сборният отбор на VI клас, в баскетболните срещи момичета от група по Проект „Твоят час” и момчетата V -VI клас сборен отбор получиха  грамоти. Участниците от начален етап получиха  федербали и топки.

Спортен празник – 2018