От 6-ти до 10-ти декември екип на СУ „Пейо Яворов“ в състав Даринка Стоянова – директор, Даниела Лазарова – координатор на проекта, Мартин Маринов – ученик от 12 а клас и Веселин Павлов от 9 а клас взеха участие в обучителна мобилност в гр. Темпълмор, Ирландия. Това е поредна визита в рамките на проекта „Обърната класна стая – от ученици за ученици“ на програма Еразъм+.

Началото на срещата бе дадено с церемония по откриването, организирана от училището-домакин -  Our Lady’s Secondary’s School. Г-жа Патриша Хигинз, директор, официално откри срещата. Партньорските екипи от Австрия, Италия, Словения и България  се представиха и всички се насладихме на прекрасните музикални и танцови изпълнения на ирландските ученици.

Учениците работиха в международните екипи и коментираха трудностите в изработката на видеа и презентации. Те разработиха своята концепция за обучителни видеа и избраха дигиталните инструменти, които да използват за заснемане, изрязване и постпродукция. През седмицата бяха създадени 5 видеа.

Темите, върху които учениците избраха да работят бяха: геометрия, изпити и тестове, социализация в училище, различни национални храни, английска граматика.

В програмата бе включено пътуване до столицата Дъблин, фолклорен парк Бънрати, ирландска културна вечер. Организирано беше разучаване на традиционни ирландски танци, при което и ние показахме български народен танц.

Нашите ученици Мартин и Веселин участваха активно в дейностите и създадоха нови приятелства.

Срещата приключи официално с церемония по закриването и връчване на сертификати за участие.

Повече информация можете да откриете на проектния сайт https://fc4students.weebly.com.

Партньорска среща на Изумрудения остров