На 14 февруари се проведе иновативен урок по География и икономика от глобалната тема „Здравословно хранене“. Ученици от двете иновативни паралелки разкриха в географска светлина знанията си за пълноценното и рационално хранене на българина.

Под вещото ръководство на ЕкоЕксперти от 10-а клас (Калина, Самуила, Цветемира, Константин, Ивелин и Александър) петокласниците демонстрираха своето географско мислене и участваха в интерактивни задачи, свързани с традиционни български продукти и ястия. Чрез работа в екипи те търсиха и означиха на географската карта на България районите, в които се отглеждат ключови български култури,  акцентираха върху българското произвоство на редица храни в магазина. Силен интерес и големи емоции предизвика играта с обедното меню на ресторант „Пътешественици“. В нея екипите откриха и маркираха върху карта с общините в страната, района, за който е характерно типично, традиционно ястие с подсказващо име („Родопски пататаник“, „Асеновградски сармички“, „Троянски лучник“ и др.)

В мотивираща атмосфера за работа и успешно прилагане на експертното учене, всички участници в урока научиха нови здравословни, традиционни храни и ястия за всеки район в България,  консумирани от хората през годините. Разбраха и че това е една от причините за големия брой столетници в страната.

Иновативен урок по География и икономика „Среда и хранене“