В периода 11-15.10.2021 г. се проведе виртуална мобилност по проект на програма Еразъм+ на тема „Обърната класна стая – от ученици за ученици“ с домакин Основно Училище Крижевци в Словения. Ученици от седми клас се включиха в подготовката и реализацията на дейностите – Галена Георгиева и Виктория Стоянова от 7 в клас, Павел Панайотов от 7 г клас, Йоана Атанасова, Денислава Димитрова и Камелия Василева от 7 д клас, Габриела Желязкова от 7 а клас.

В първия ден всяко партньорско училище представи информация за географията, историята и образователната система на своята страна, както и най-интересното за своя град и училище. Нашият екип изненада домакините с презентация за еднакви думи в словенски език  и български език.

Нашите ученици участваха в занятие за изработка на лого на проекта, семинар за безопасно ползване на интернет и дискусия за качествата на добрия видеофилм. Работейки в екип те интервюираха свои връстници от Австрия и Ирландия и създадоха кратко видео, което споделиха с останалите партньори.

Нашата обиколка на природни и културни забележителности в Словения бе виртуална, но и в този си вид обогати познанията на участниците за тази европейска страна.

Европейски контакти