На 2 юни в малък физкултурен салон се проведе последния за тази учебна година иновативен урок. В ролята на ЕКОексперти влязоха ученици от V клас и увлякоха своите партньори-десетокласници в състезателни фитнес упражнения и игри, за да покажат, че здравето и енергията на човека зависи не само от храненето, но и от активността.
Три смесени отбора - „Великолепни“, „Уникални“ и „Чудесни“, съставени от ученици от пети и девети клас, се състезаваха, като носиха балони по двойки (без ръце), в турбо-спринт пренасяха капсули с лъжица, правиха лицеви опори, скачаха с въже, вдигаха тежести. За да отчетат физическото натоварване, петокласници мериха пулса на състезателите с пулсоксиметър. Във всяка игра беше включена и математическа задача, която трябваше да се реши бързо от състезателите и да се провери от „Математиците“, предварително излъчени от трите отбора. На всички се наложи да прилагат своите математически знания, изчислявайки, пресмятайки и проверявайки формули.
В края на урока жури отчете резултатите на отборите, излъчи победител и награди всички участници.
Директорът на училището г-жа Стоянова поздрави всички за работата им през годината по проекта за Иновативно училище и активността им в иновативните уроци.

Иновативен урок – ФИТНЕС – ЕНЕРГИЯ – МАТЕМАТИКА