Под егидата на Община Варна и общинския фестивал „Варна – моят древен и нов град“ бе спечелено финансиране на два проекта. Първият е под надслов „Квартал с името на древен крал“ с ръководители Евгени Чобанов, Пенка Даракчиева и Светлана Дешкова. В рамките на този проект е осъществено посещение на парк музей „Владислав Варненчик“ на 30.09.2015 г., а на 12.10.2015 г. се посети храмът „Свети Димитър “ в ж. к. „Владислав Варненчик“. Там учениците се срещнаха със отец Георги, който им разказа за архитектурата, интериора и символиката на източноправославния молитвен храм. Бе проведено и състезание за рисунка на тема „Символите на моя квартал“.

Вторият проект е под надслов „Доброволци в Яворов“ с ръководител Камелия Мирчева и ученици от третите класове, които за втори път се включиха в проекта.
„Доброволци в Яворов“ е проект, който дава отговори на въпросите, свързани с младостта на нашите баби и дядовци.
Работата по проекта включва няколко дейности: „Що е доброволец?“, „Доброволец през моите очи“, а третата дейност включва изработване на отличителен знак на екипите на проекта. В този етап беше отличен знакът на ученика Даниел Янков Станчев от III г клас.
В края на проекта бе отворена „Кутията с добрини“. Отличените получиха награда с грамоти „Най-добрите“.
В рамките на проекта бе реализирано и творческо ателие на тема „Най-добрият човек, когото познавам“. Сред най-добрите, които учениците познават, са техните учители, родители и приятели. С последната дейност „Доброволци в Яворов“ бе организирана изложба с фотографии и бе прожектиран филмът „Команда за добрини“.